Amazing – wie zijn wij?

Amazing, een Holtens gemengd koor, bestaat uit 40 leden. Het repertoire van het koor bestaat uit o.a. all-time-favorites, popsongs die hoog staan in de top 2000. Enkele nummers uit het repertoire van Amazing zijn:

Still haven’t found what I’m lookin’ for Umbrella – Home – In this heart – Stay with me

Typerend voor Amazing is de keuze voor zoveel mogelijk a capella arrangementen. De arrangementen voor de vier stemsoorten (sopraan, alt, tenor en bas)  zorgen dan gezamenlijk voor een mooie versie van het nummer.  Het samen instuderen van de liederen en noten gebeurt tijdens de wekelijkse repetitie op de maandagavond. De individuele voorbereiding ervan doen we   thuis aan de hand van de melodieën die in de dropbox van het koor staan. Het is handig, maar niet persé nodig dat je noten kunt lezen. Ieder lid krijgt van elk nummer natuurlijk wel de partituur. Soms worden liederen ingezongen zodat je die makkelijk kunt instuderen.

Amazing heeft als koor een goede naam. We treden regelmatig op. Jaarlijks wordt meegedaan aan een festival waarbij meer koren optreden. Het is leuk en leerzaam om andere koren te horen en te ontmoeten. Het bevordert de zangkwaliteit van het koor. Regelmatig gaat het koor ook naar het buitenland. Amazing is een actief koor. Door samen te zingen en samen te zorgen voor een goede organisatie staat bij Amazing gezelligheid hoog in het vaandel. Amazing is een koor waarbij mensen zich snel thuis voelen. Het enthousiasme en de gezelligheid zijn ook hoorbaar en zichtbaar bij de optredens.

Op 8 november 2019 vierde het koor haar 25-jarig jubileum met een groots concert in De Kandelaar te Holten. Met 650 bezoekers kunnen we terug kijken naar een zeer geslaagd optreden.

Het seizoen 2020-2021 – coronatijd – hebben de repetities voor een groot deel online plaats gevonden met behulp van het programma Jamulus. Zo konden we tóch met elkaar zingen!

Heb je – met name mannen – interesse om met ons mee te komen zingen? Neem dan contact met ons op. Je wordt daarna uitgenodigd om op een maandagavond met ons kennis te komen maken. Er wordt elke maandagavond gerepeteerd in een prachtige ruimte in het centrum van Holten. Boven Schilderbedrijf Gervedink Nijhuis Dorpsstraat 45 (ingang aan de zijkant).

Marion Mulders  is de huidige dirigent van Amazing.

 
English Version
Chorusonline sheetmusicplus